Cемінар для завідувачів відділами, методистів та керівників гуртків декоративно-вжиткового мистецтва

15 жовтня 2014 року у приміщенні комунального позашкільного навчального закладу «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради» (вул. Харківська, 3) відбувся обласний семінар для завідувачів відділами, методистів та керівників гуртків декоративно-вжиткового мистецтва багатопрофільних позашкільних навчальних закладів області.

На семінарі були присутні 70 педагогів з 12 міст та 17 сільських районів області. Згідно з планом проведення семінару виступили:

МАРФОБУДІНОВА Марія Михайлівна – завідувач науково-гуманітарною лабораторією ДНУ ім. О. Гончара, яка звернула увагу присутніх на збереження традиційної української культури у декоративно-вжитковому мистецтві на теренах нашої області, а також ознайомила з питанням підготовки номінаційного досьє елементу «Козацькі пісні Дніпропетровщини» для включення до списку нематеріальної культурної спадщини, яка потребує термінової охорони ЮНЕСКО.

РАХМАНОВА  Марія  Борисівна, член конфедерації дизайнерів-стилістів України, завідувач центром художнього розвитку МПДЮ м. Дніпропетровська відзначила роль орнаменту у декоративно-вжитковому мистецтві.

На семінарі репрезентована збірка методичних рекомендацій «Суцвіття талантів Дніпропетровщини» (випуск № 9), яка містить матеріал з досвіду роботи Будинку дітей та юнацтва Царичанського району. З досвідом роботи БДЮ Царичанського району виступила КОЛОДЯЖНА Л.Л. – керівник гуртка «Петриківська витинанка» й культорганізатор Будинку дітей та юнацтва.

ХОМЕНКО Ольга Миколаївна – заступник директора КПНЗ «ДОДЮК «Веснянка» ДОР» висвітлила тему «Підвищення якості робіт з декоративно-вжиткового мистецтва (за матеріалами Всеукраїнського семінару у м. Чернівці), зупинилася на нормативних документах та підвела підсумки семінару.

Дякуємо всім за участь!

Семінар для завідувачів відділами, методистів та керівників гуртків декоративно-вжиткового мистецтва (2014)