Фестиваль «Золота Веснянка 2023» відбувся!

10 грудня він зібрав вихованців та педагогів дитячо-юнацького кіноцентру в приміщенні Творчого Об’єднання Телетеатр.

Дивитись фото

Щорічний фестиваль «Золота Веснянка» – це своєрідний творчий річний звіт і, мабуть, найголовніша і найочікуваніша подія в творчому житті колективу, коли гуртківці демонструють фільми, створені ними протягом календарного року. В цьому році з відомих причин формат проведення фестивалю було змінено, і перегляд фільмів відбувався на заняттях гуртків, де діти самі на свій розсуд відбирали переможні роботи та власноруч готували для переможців дипломи та подарунки. Саме святковий захід, що відбувся в залі Телетеатру, став місцем нагородження та теплої зустрічі вихованців всіх творчих студій.

Ще одна зміна формату була пов’язана з іншою і на цей раз дуже приємною подією – з 50-ти річним ювілеєм мультстудії «Веснянка», якому і був присвячений цьогорічний Фестиваль. Він розпочався з демонстрації першого мультфільму, знятого вихованцями закладу ще в 1974 році. Наступним «номером» святкової програми було нагородження гуртківців – учасників проведеного напередодні конкурсу ювілейних листівок. До речі, за основу дизайну грамот і диплома переможця їх розробником – педагогом кіноцентру Ольгою Спіренковою – було взято саме дитячі конкурсні малюнки. А переможцем цього конкурсу стала Богдана Костенко, вихованка Вікторії Миколаївни Панко.

Потім відбулося нагородження юних авторів анімаційних та кіно фільмів. По суті це був обмін грамотами, подарунками та привітаннями між вихованцями різних творчих студій, які по черзі виходили на сцену. Головні організатори заходу – Анна Волкова, педагог кіноцентру «Веснянка» та директор закладу Олександр Кучма, які взяли на себе й роль ведучих, в проміжках між врученням нагород пропонували його учасникам передивитися мультфільми, що в 2023 році стали переможцями престижних міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Кожен перегляд закінчувався бурхливими оплесками переповненої зали.

Взагалі оплесків в ці дві години, які тривало фестивальне свято, було не просто багато, а дуже багато – так само, як і теплих слів привітання та вдячності, щирих усмішок, сяючих дитячих очей, що яскраво світилися радістю та натхненням на нові творчі успіхи в новому 2024 році.

Коментарі (0)