Фільм “Мальви” - Гран-прі на фестивалі “Кінокімерія” та учасник у 82 Міжнародному фестивалі UNICA в програмі від України в м. Локарно (Швейцарія)

Вихованці комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” не перший рік  беруть участь у щорічному фестивалі мистецтва кіно для дітей та підлітків “ЧІЛДРЕНКІНОФЕСТ” (м. Київ) і кожного року творчі роботи наших талановитих дітей стають фіналістами та призерами .
Цього року члени журі XVIІ Міжнародного фестивалю аматорського кіномистецтва “Кінокімерія” одноголосно обрали фільм “Мальви” (педагог  Осипова Д.М.) для присудження йому Гран-прі та для участі у 82 Міжнародному фестивалі UNICA в програмі від України в м. Локарно (Швейцарія). Таку можливість ми отримали завдяки вступу України до Міжнародного союзу кіно UNICA  (UNION INTERNATIONAL du CINEMA), який об’єднує асоціації, спілки, кіноклуби кіноаматорів з понад 30 країн Європи, Америки, Азії та Африки.  UNICA – Міжнародна спілка кіно, член офіційної ради UNESCO.
Автор анімаційного фільму “Мальви” – Єлизавета Добротвор – працювала над ним майже рік! Виготовлення фонів, вимальовка головного героя, комп’ютерна графіка, анімація – все це потребувало не аби яких зусиль! Потім шукали вокалісту, яка й виконала пісню “Мальви”.  Крім того, сама пісня виконується дівчатами з гуртка “Анімація” ще й жестовою мовою, а це дуже важка праця. Але дівчата працювали злагоджено, поважаючи одне одного. І результат цієї спільної роботи вийшов надзвичайний! Бо тема цього фільму, наразі, під час повномасштабного вторгнення росії на територію України, дуже актуальна. 
Для участі у  82 Міжнародному фестивалі UNICA до пісні “Мальви”,  яка звучить у фільмі, були додані англійські субтитри. Анімаційний фільм “Мальви” отримали Диплом фестивалю.  Вітаємо Елизавету Добротвор та її педагога Дар’ю Миколаївну  Осипову.
 

Коментарі (0)