Інформація про проведення обласного майстер-класу для керівників гуртків з бісероплетіння багатопрофільних позашкільних навчальних закладів області

 

ІНФОРМАЦІЯ

про проведення обласного майстер-класу для керівників гуртків  

з бісероплетіння багатопрофільних позашкільних 

навчальних закладів області

 

20 квітня 2017 р. у приміщенні комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” (далі – КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР”) за адресою: м. Дніпро, вул. Харківська, 3а відбувся майстер-клас для керівників гуртків з бісероплетіння (далі – майстер-клас).

У роботі майстер-класу брали участь керівники гуртків з міст Дніпро, Кам’янське, Першотравенська, Синельникового, Тернівки та Синельниківського, Петриківського, Царичанського районів області. 

На майстер-класі була продемонстрована технологія виготовлення “силянки” – шийної бісерної прикраси у вигляді рівної суцільної або ажурної лінії з геометричним або рослинним орнаментом.

Розкрито значення символіки прикрас та їх оберегова функція.

З цим видом народної творчості присутніх ознайомила Кардаш Наталія Василівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова (м. Київ).

Наталія Василівна ознайомила з монографією О. Федорчук “Вироби з бісеру”.

(Завантажити фото)

Після обміну досвідом та підведення підсумків Майстер-класу учасникам були надані методичні рекомендації на тему: “Бісерні прикраси”, розроблені заступником директора КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” з методичної роботи Хоменко Ольгою Миколаївною.

Відзняті на майстер-класі матеріали увійдуть до учбового фільму, який буде презентовано на сайті кіноцентру “Веснянка” (www.vesnyanka.dp.ua).

Слідкуйте за новинами!

Творчих вам успіхів!

 

Заступник директора з методичної роботи                        О.М.ХОМЕНКО