Інформація про проведення обласної виставки образотворчого мистецтва “Собори наших душ”

 

Інформація 

про проведення обласної виставки образотворчого мистецтва

“Собори наших душ” 

 

08 квітня в приміщенні комунального закладу культури “Дніпропетровський художній музей Дніпропетровської обласної ради” (далі – Музей) відбулося урочисте відкриття обласної виставки образотворчого мистецтва “Собори наших душ” (далі – Виставка).

Виставка традиційна і щорічно проводиться за підсумками обласного конкурсу юних художників “Собори наших душ” (далі – Конкурс).

На відкриття Виставки у просторому залі Музею зібралось близько 120 її учасників з педагогами, батьками, друзями, а також переможці обласних конкурсів юних літераторів і композиторів “Собори наших душ”. 

З теплими словами перед присутніми виступили директор Дніпропетровського художнього музею Тетяна Іванівна Шапоренко, голова журі Конкурсу Ігор Борисович Труш, куратор Виставки Марія Хребтієвська, художній керівник комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” (далі – кіноцентр “Веснянка”) Світлана Михайлівна Кольцова та методист кіноцентру “Веснянка” Ніна Петрівна Довгялло.

Учасників відкриття Виставки вітала неодноразовий переможець обласного конкурсу юних композиторів “Собори наших душ”, лауреат обласного конкурсу “Обдаровані діти – надія України”, студентка Дніпропетровської академії музики ім. М.Глінки Гросова Єлизавета, яка виконала на роялі Сонату соль-мажор І частину Людвига ван Бетховена та власний твір “Прелюдія”. 

Для учасників відкриття Виставки кіноцентр “Веснянка” підготував подарунок – програму нових анімаційних фільмів, які можна було переглянути прямо в залі на великому телевізійному екрані.

У рамках відкриття Виставки відбулись нагородження. 

Переможцям Конкурсу урочисто були вручені грамоти департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та цінні подарунки. 

За активну роботу по творчому розвитку дітей засобами образотворчого мистецтва грамоти департаменту освіти і науки облдержадміністрації були вручені і педагогам, які підготували переможців Конкурсу.

В експозиції Виставки представлено 122 найкращі роботи переможців та учасників Конкурсу. Свої образотворчі роботи юні художники присвятили різним темам – це і пейзажі рідного краю, веселі тварини та яскраві птахи, родина, друзі, герої улюблених літературних творів, захисники рідної землі від минулого до сьогодення. Кожна робота насичена радістю, надією, бажанням миру та здійснення мрій.

Ця виставка відкриває відвідувачам захоплюючий світ дитячих фантазій, свіже сприйняття довкілля, сповнює душу кожного радістю та оптимізмом.

Побачити свої роботи у просторих залах Дніпропетровського художнього музею – це неабияка мотивація та підтримка для юних авторів, велика за це подяка керівництву музею.

Дніпропетровський художній музей та дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” тривалий час товаришують та плідно співпрацюють разом, що дає можливість активно пропагувати творчість юних талантів у галузі образотворчого мистецтва. 

Виставка діє з 08 по 30 квітня 2017 р. Адреса музею: вул. Шевченка, 21. Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00), вихідні – понеділок, вівторок. Тел. 744-60-35, 47-33-38.

 

В.о. директора “ДОДЮК “Веснянка” ДОР”       Л.Г.ЮРОВСЬКА