ІНФОРМАЦІЯ про проведення обласного семінару для керівників гуртків юних журналістів, телестудій, редакторів газет

 

12 листопада 2015 року на базі комунального позашкільного навчальног закладу „Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр „Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” ( пр. Карла Маркса, 32) відбувся обласний семінар для керівників гуртків юних журналістів, телестудій, редакторів газет.

У роботі семінару прийняли участь 21  представник з 6 міст  області: Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Новомосковська, Кривого Рогу, Тернівки, Синельникового; 4 сільських районів: Криничанського, Томаківського, Синельниківського, Новомосковського. 

Розпочала семінар заступник директора з методичної роботи кіноцентра Хоменко О.М. Вона присвятила свій виступ методиці викладання під час роботи у гуртках юних журналістів, телестудій, редакцій газет у позашкільних навчальних закладах.

 

(Завантажити фото)


Окремим блоком на семінар були запрошені провідні фахівці-журналісти творчого об’єднання STERX 11 телеканал м. Дніпропетровська – С. Богуцька, Є.Коптєв, Ю. Курочкіна, що в інтерактивній формі розкрили слухачам семінару наступні, нагальні для роботи з вихованцями, теми: «Журналістська етика», «Інформаційні жанри», «Історія створення 11 телеканалу, різноманітність програм, причини закриття деяких програм».

Кандидат філологічних наук, доцент кафедри загального мовлення Дніпропетровської державної медичної академії та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Мороз В.Я. запропонувала учасникам семінару науково-методичні розробки для ведення занять у гуртках журналістики, поділилася теоретичними знаннями в галузі журналістики та дала теми для учнівських науково-дослідницьких робіт з журналістики.

Керівник обласної школи журналістики, головний редактор-директор видання «Чорнобилець Придніпров’я» Абросімова Н.С. зробила детальний аналіз робіт юних журналістів, надісланих на обласний творчий конкурс «Юнтелепрес» у 2015 році. В якості приклада учасникам семінару був запропонований до перегляду телесюжет «А Ви колись закохувались?»  телестудії «Юніон-TV» комунального позашкільного навчального закладу «Палац творчості дітей та юнацтва» з м. Павлограда (керівник  Мяліцина М.І.) та  стаття для ЗМІ  «Моменти життя» вихованки кіноцентру «Веснянка»          С. Москаленко, які отримли перемогу на обласному творчому конкурсі «Юнтелепрес» у 2015 році.

Методист кіноцентру «Веснянка» Бершак Л.Д. ознайомила учасників семінару з планом Всеукраїнських та обласних масових заходів для юних журналістів.

По закінченню обласного семінару всі учасники були забезпечені методичними матеріалами. 

 

Методист кіноцентру                          Е.В.МОСОЛОВА