Інформація про проведення Форуму юних пошуковців-дослідників “Єдина в світі Батьківщина: живи для краси, для правди, для сили, для волі!”

14 жовтня 2022 року в онлайн режимі відбувся Форум юних пошуковців-дослідників, який проводився фахівцями  комунального позашкільного навчального закладу “Дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” у день захисника України, день українського козацтва, Покрови Пресвятої Богородиці та з нагоди 90-річчя Дніпропетровської області, з метою формування національної свідомості, громадянської позиції й залучення здобувачів освіти до вивчення звичаїв, обрядів та традицій нашого краю. 
У Форумі взяли участь більше 150 осіб, це й переможці обласної фольклорно-етнографічної експедиції “Звичаї, обряди та традиції мого краю” минулого навчального року, їх керівники, вчителі історії, української мови і літератури, народознавства, краєзнавці середньої та позашкільної освіти.
Учасників Форуму привітали члени обласного журі фольклорно-етнографічної експедиції “Звичаї, обряди та традиції мого краю”: кандидат філологічних наук, доцент Дніпровського Державного університету науки  і техніки – Галацька В.Л.; кандидат історичних наук, доцент Дніпровського Національного університету ім. О. Гончара, а також переможці обласного дитячо-юнацького фестивалю українського фольклору “Дніпровий зорепад”.
Традиції, звичаї й обряди – це життєдайне коріння, яке живить духовність, моральність, естетику кожної особистості.
Розвиток духовності не можна уявити без відчуття себе як частки свого народу, його культури.
Тож зберігаймо та вивчаємо духовні й матеріальні пам’ятки, збираємо фольклорно-етнографічні скарби Дніпропетровщини з давнини до сьогодення.
 
заступник директора 
КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Ольга ХОМЕНКО

Коментарі (0)