Інформація про проведення обласного семінару для гуртків, студій юних журналістів та літераторів

Керуючись наказом департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 03.01.2020 № 6/0/212-20 “Про затвердження Плану заходів щодо реалізації національно-патріотичного виховання учнів, вихованців, слухачів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області на 2020-2025 роки”, відповідно до Протоколу Дніпропетровської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних (протокол позачергового засідання від 17.10.2021 № 29) “Про встановлення “червоного” рівня епідемічної небезпеки поширення “COVID-19” на території Дніпропетровської області”, з метою удосконалення досвіду роботи керівників гуртків, студій комплексних та художньо-естетичних закладів позашкільної освіти КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР”  02 листопада 2021 року об 11.00  у форматі онлайн  відбувся обласний семінар для  керівників гуртків, студій юних журналістів та літераторів  (далі – Семінар). 

На семінарі заступником директора з навчально-виховної роботи закладу Мосоловою Е.В. були підведені підсумками минулого конкурсу “Юнтелепрес” та   представлено його  нового куратора  – методиста Долгову М.Д., яка оголосила тему  на 2022 рік: «Ми різні, але рівні й рідні». Долгова М.Д. також повідомила про продовження творчого проєкту «Талановита Дніпропетровщина», в рамках якого у 2022 році відбудеться конкурс для юних літераторів, художників, журналістів та кіноаматорів «На грунті Григорія Епика» і запропонувала взяти в ньому участь. Методист Долгова М.Д. надала слово методисту Кравець С.О., яка внесла пропозиції та підкреслила зауваження щодо обласного конкурсу юних літераторів «Собори наших душ».

На семінар було запрошено тележурналістку, комунікаційницю регіонального телеканалу «Відкритий» Тетяну Цьопкало-Кондрашевську, яка відповіла на питання:

1.Лайфхаки: як знімати інтерв'ю, репортаж?

2. Де шукати теми?

3.Сучасні тренди, які вони?.

4. Гаджети, або як допомогти юному блогеру? Тележурналістка поділилася своїм досвідом та  корисними порадами.

Методист Долгова М.Д. надала методичні рекомендації по проведенню занять під час дистанційного навчання і запропонувала нову форму роботи з вихованцями: «Кубики історій Рорі», за допомогою яких можна створювати сюжети, робити «мозкові штурми», та проекти.

Таблиця участі у семінарі обласному семінарі

№ з/п

Місто, район, ОТГ

Кількість

1.

м. Кривий Ріг

33

2.

м.Дніпро

1

3.

м.Павлоград

1

4.

м. Кам'янське

12

5.

м. Жовті Води

1

6.

м.Нікополь

1

7.

м. П'ятихатки

1

8.

м.Синельникове

1

9.

Сурсько-литовська сільська рада

1

 

Всього

52

Методист “ДОДЮК “Весняка” ДОР”                                              

Медіна ДОЛГОВА

 

Коментарі (0)