ІНФОРМАЦІЯ про відкриття обласної дитячо-юнацької виставки “Країна чарівних книжок” 19 грудня 2016 року


Про відкриття обласної дитячо-юнацької виставки
“Країна чарівних книжок” комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради”
 

19 грудня 2016 року у приміщенні музею “Літературне Придніпров’я” комунальним позашкільним навчальним закладом “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” було відкрито обласну дитячо-юнацьку виставку “Країна чарівних книжок”. У день Св. Миколая кіноцентр “Веснянка” зробив подарунок всім дітям та учнівській молоді області відкрив цю виставку.

Ця виставка проводиться з метою виховання у підростаючого покоління поваги і любові до книжки, інтересу до вивчання надбань світової літературу та літературної спадщини Українців, спонукання їх до читання.
Виставка демонструє та популяризує розмаїття творчих здобутків дітей у власноручному виготовленні оформленні книжки, як об’єкту прикладного мистецтва.
“Книга має створювати читача” – казав Карел Чапек, а людина яка ще сама створює світ чарівної книжки збагачує себе: хороша книга – свято; весела книжка – твоя радість.

(Завантажити фото)

В обласній виставці беруть участь юні творчі обдарування, вихованці шкіл та позашкільних навчальних закладів освіти, учнівська молоді з 12 міст та 8 сільських районів нашої області, як переможці обласного конкурсу “Країна чарівних книжок” так і її учасники. Всього в експозиції виставки експонується 132  власноруч зроблених книжки.

На відкритті виставки виступили представники журі у 3-х номінаціях Ямпольська О.О., Гарченко Г.М., Карпович В.Є., які привітали всіх учасників з цією подією. Учасників виставки привітали Наталія Ченчик, керівник дитячого фольклорного колективу “Журавка” Центру позашкільної роботи    № 1 Шевченківського району м. Дніпра та Марія Юрченко солістка зразкового художнього колективу театр пісні “Альянс” (керівник Н. Стернад).  

На виставці представлені роботи у трьох номінаціях: декоративно-ужитковому мистецтві, образотворчому мистецтві та літературній творчості.  В експозиції виставки представлені творчі доробки як окремих авторів так й колективні роботи. Експозиція виставки репрезентує власноруч зроблені книжки – яскраві роботи демонструють гуртківці  позашкільних навчальних закладів та учнівської молоді з міст  Дніпра, Кривого Рогу, Вільногірська, Нікополя, Павлограда, Першотравенська, Синельникового, Тернівки, Васильківського, Магдалинівського, Павлоградського, Петриківського, Софіївського районів нашої області.

На виставці члени журі нагородили усіх переможців та їх керівників грамотами департаменту освіти і науки та цінними подарунками.