КАТЕРИНА ДУДАР

 

 

 

 

       

  На передодні весняного свята Благовіщеня з Києва надійшла сонцесяйна для ДЮК «Веснянка» звістка – вихованку літературної студії «Євшан» Катерину Дудар прийняли до лав Національної спілки письменників України.  Члени приймальної комісії і секретаріату НСПУ високо поцінували збірки віршів «І трам, і бам» та «Ойкумена кохання» вихованки Дитячо-юнацького кіноцентру, яка невтомно торувала тут свою поетичну стежку ще з 5 класу.

   Щороку студентка Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара Катерина Дудар дивує, зворушує і приносить радість своїми творчими здобутками. Вона сягає все вищих і вищих щаблів у самобутніх поезіях. Вірші останнього часу заслуговують непересічної оцінки. Катруся у постійному пошуку щодо форми і змісту. Оригінальні глибокі думки, парадоксальність і мрійлива ліричність приваблюють читача. У вірші «Плацкарт митця знаходимо чи не поетичне кредо авторки: А ще-не написати щось даремно, І йти вперед до самозабуття! Як важко бути тут, і як приємно. Митцю в плацкарті потягу життя.

   К. Дудар довіряє своїм досвідам - і життєвому, що ставить його у ряд явищ мистецтва.

Щиро вітаємо нашу вихованку із вступом до професійної письменницької організації! І зичимо їй нових творчих злетів, неймовірних досягнень!

 

(Читати вірші)

 


КАТЕРИНА ДУДАР 

 

     Студентка національного університету ім. Олеся Гончара, вихованка літературної студії «Євшан» Дніпропетровського обласного дитячо-юнацького кіноцентру «Веснянка». Голова правління (2009-2013рр.) обласної Спілки творчо обдарованих дітей. Переможець Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості (2010р.), Всеукраїнського конкурсу юних гумористів «Посміхнемось щиро Вищні» (2007, 2008рр.), обласного конкурсу юних літераторів «Собори наших душ» (2006-2010, 2012, 2013рр.), диплом ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу на кращій літературний твір «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» (2006, 2008рр.), обласних етапів Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості (2007-2010, 2012рр.), переможець Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості (2010р.), лауреат обласного конкурсу «Обдаровані діти-надія України» (2013р.). Співавтор збірника «Собори наших душ» (2006-2010, 2012, 2013рр.). Автор поетичних збірок «І трам, і бам» (2013р.), «Ойкумена кохання» (2014р.).