Міжнародний фестиваль аматорського кіно «Кінокіммерія»

З 26.09 по 30.09 проходив фестиваль "Кінокімерія". Наш кіноцентр у впертій конкурентній боротьбі посів на цьому фестивалі 3-е місце в номінації "Фільми, створені дитячими студіями" за фільм "Про що співає Мамай".

 

До складу журі увійшли Яак Ярвінен, представник від UNICA (Естонія);, Володимир Войтенко, кінознавець керівник проектів «KІNO-KOЛО» і «Сценарна майстерня», ведучий телепрограми «Аргумент-кіно» («1 січня»), секретар Правління НСКУ; Юрій Рипенко, Заслужений працівник культури України, член НСКУ, викладач КНУ театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка- Карого; Борис Чуприна, Народний артист України, головний режисер Херсонського обласного академічного театру ляльок; Микола Третяк, фотожурналіст, член національної спілки журналістів України, член спілки фотохудожників України .

Очолював журі Володимир Петрович Фокін, знаменитий режисер сценарист, актор, Народний артист РФ, який, до речі, 24 вересня провів у Херсоні творчу зустріч з поціновувачами кіномистецтва.

Довідка: Кінофестиваль аматорського кіно "Кінокіммерія" - це щорічний конкурсний спеціалізований фестиваль кіно- і відеофільмів, які створюють аматори з України та зарубіжжя. 

Мета фестивалю - відродження кіноаматорства в Україні. Уперше ж він відбувся в 2006 році і зібрав 40 учасників. З 2008 року він є міжнародним.

Дивитись фотографії