Обласний семінар для організаторів та керівників обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю»

16 жовтня 2013 у приміщені комунального позашкільного навчального закладу «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» (вул. Харківська, 3) відбувся  семінар для організаторів та керівників обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю».

На семінарі були присутні більше 30 педагогів з 8 міст та 18 сільських районів області. Згідно з планом проведення семінару виступили: Марфобудінова М.М., зав. науково-дослідною лабораторією українського фольклору, народного говору та літератури Нижньої Наддніпрянщини ДНУ, яка відзначила значення збереження українського фольклору на Дніпропетровщині у сучасних умовах, Карпович В.Є, науковий співробітник  науково-дослідної лабораторії українського фольклору, презентувала випуск збірки «Калита», який багатий піснями «з присмаком сліз та смутку», піснями про сирітство, нелегку жіночу долю.

На семінарі з досвідом роботи по організації експедиційної роботи виступила методист Будинку школяра Синельниківського району Плахота В.С. заступник директора КПНЗ облДЮК «Веснянка» Хоменко О.М. провела анкетування та висвітлила організаційні питання (нормативні документи, план масових заходів та ін.).

Дивитись фотографії