Обласний дитячо-юнацький фестиваль екранних мистецтв «Дніпровські погостини» 2016

Прес-реліз

обласного дитячо-юнацького фестивалю екранних мистецтв «Дніпровські погостини» - 2016

 

03 грудня 2016 року, о 10.00  у глядацькій залі зонального навчально-методичного центру (підприємство Дніпропетровське обласне об’єднання профспілок, вул. Л. Стромцова, 3-а) відбувся щорічний обласний дитячо-юнацький фестиваль екранних мистецтв «Дніпровські погостини»

Організатори фестивалю Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради».

У зв’язку з екстремальними погодними та епідеміологічними умовами на фестиваль завітали 114 представників з 13 студій Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковського та Синельниківського районів, Тернівки,  

Цього року наша держава святкує двадцять п’ять років Незалежності. Багато фільмів, що надійшли на фестиваль з різних куточків нашої області, присвячені Батьківщини, її кращим людям, славетним землякам та мальовничій природі. Для участі у фестивалі  було надіслано 65 фільмів   33-х студій з міст Верхньодніпровська, Дніпра (Дніпропетровська), Жовтих Вод, Кривого Рогу, Павлограда, Тернівки; а також з Криничанського, Новомосковського, Синельниківського районів.

(Завантажити фото)

У конкурсному перегляді брали участь   45 фільмів 30-ти студій. Роботи юних кіноаматорів змагалися у номінаціях:

- ігрове кіно;

- хронікально-документальне кіно;

- телевізійна програма;

- кліп;

- соціальна реклама;

- традиційна анімація;

- нетрадиційна анімація;

- комп’ютерна анімація.

Нелегка справа визначення переможців лягла на плечі досвідченого журі у складі Любові Дмитрівни Клименко (член Спілки журналістів, України, старший редактор Дніпропетровської телерадіокомпанії, голова журі); Ігоря Володимировича Родіонова (письменник, член національної Спілки кінематографістів України, член національної Спілки журналістів України, лауреат міжнародних професійних кінофестивалів, член журі); Ірини Григорівни Лізавенко (тележурналіст, член національної Спілки журналістів України, володар нагороди «Зірка української журналістики», член журі)

Журі відзначило підвищення загального рівня робіт, кращу, ніж у попередні роки технічну якість  відзнятого матеріалу, озвучування та режисерського підходу до вельми складних тем сьогодення та минулих часів. 

Фільми фестивалю говорять про те, що молодь області вболіває за свій край, юні автори пишаються досягненнями та переживають за  негаразди героїв своїх фільмів. І це сповнює надією, що небайдужість до оточуючого світу допоможе  молодим людям знайти своє місце у суспільстві та зробити життя яскравим та щасливим.

24 нагороди щорічного обласного дитячо-юнацького фестивалю екранних мистецтв «Дніпровські погостини» знайшли своїх володарів. Гості фестивалю роз’їхалися, сповнені нових сил та ідей для наступних творів.

Бажаємо усім творчих успіхів! До нових зустрічей на «Дніпровських погостинах»!

(Завантажити фото)