Обласний семінар керівників дитячих театральних колективів закладів освіти

Прес-реліз

обласного семінару для керівників дитячих театральних колективів

 закладів освіти

 

На виконання листа департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 27.11.2014 № 5529/0/211-14 „Про проведення обласного семінару для керівників дитячих театральних колективів закладів освіти” комунальним позашкільним навчальним закладом „Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр „Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” з метою надання методичної допомоги та  популяризації дитячої театральної творчості, 03 грудня 2014 року на базі комунального закладу культури „Культурно-дозвілевий центр „Кайдацький” Дніпропетровської міської ради” був проведений обласний семінар для керівників дитячих колективів закладів освіти.

Цього року в семінарі взяла участь 41 особа з міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Жовтих Вод, Тернівки, Орджонікідзе, Апостолове, Марганець; Криничанського, Синельниківського, Дніпропетровського, Магдалинівського, Покровського, Верхньодніпровського, Васильківського, Новомосковського районів.

Семінар відкрив директор комунального позашкільного навчального закладу „Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр „Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” – КУЧМА О.І.

Згідно з планом проведення семінару виступила  МОТРЮК Л.М. – керівник зразкового художнього колективу „Театральна студія „Лицедії” з м. Кривий Ріг. Вона поділилась своїм досвідом при виборі репертуару для роботи у дитячому театральному колективі, розповіла про особливості такого вибору, звернула увагу на значення популяризації педагогічних здобутків та впровадження інноваційних технологій у роботу театральних гуртків.

Загальний майстер-клас з майстерності актора та режисури провів КЛЕМЕНТЬЄВ О.А. – режисер, лауреат премії ім. Хорошуна, член журі театральних фестивалів в Болгарії та Греції, директор комунального закладу культури „Культурно-дозвілевий центр „Кайдацький” Дніпропетровської міської ради”. 

Заключне слово було надане методисту комунального позашкільного навчального закладу „Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр „Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” – КУЧМІ Н.П. Вона розповіла про організацію та проведення обласного фестивалю „Театральна мозаїка 2015” та ознайомила учасників семінару з планом Всеукраїнських та Міжнародних масових заходів з художньо-естетичного напрямку на 2015 рік.

 

 

 

 

 

Директор КПНЗ 

„ДОДЮК „Веснянка” ДОР”        О.І. КУЧМА