Обласний семінар-практикум для заступників директорів з науково-методичної роботи та методистів комплексних та художньо-естетичних позашкільнийх закладів освіти області

 

Інформація про проведення обласного семінару-практикуму для заступників директорів з науково-методичної роботи та методистів комплексних та художньо-естетичних позашкільних навчальних закладів освіти області

 

31 жовтня 2018 року відбувся обласний семінар-практикум для заступників директорів з науково-методичної роботи та методистів комплексних та художньо-естетичних позашкільних навчальних закладів освіти області. 

Відкрила семінар-практикум заступник директора з науково-методичної роботи Комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” Ольга Миколаївна Хоменко. Вона ознайомила учасників з порядком денним та звернула увагу на важливість національно-патріотичного виховання дітей та молоді, та основні завдання виховної діяльності сучасних закладів освіти визначених у нормативно-правових актах: Указах Президента України від 12.06.2015 № 334/2015 “Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання  дітей та молоді”; від 13.10.2015 № 580/2015 “Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки”; накази Міністерства освіти і науки України від 16.06.2015 № 641 “Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді. Заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді”, від 16 липня 2015 № 768 “Про національно-патріотичне виховання в системі освіти”. 

(Переглянути фото)            (Переглянути матеріали виступів)

На заході з обміном досвіду виступали: Шелест Марина Миколаївна – заступник директора КПНЗ “Міський палац дитячої та юнацької творчості “Горицвіт” Криворізької міської ради” з темою “Соціалізація вихованців закладу позашкільної освіти через систему виховних впливів”; Степанюк Наталія Борисівна – заступник директора КПНЗ “Центр дитячо-юнацької творчості” Металургійного району, Криворізької міської ради, освітила організацію та зміст методичної роботи у своєму закладі; Базилевська Олеся Вадимівна – заступник директора КПНЗ “Центр дитячо-юнацької творчості “Гармонія” Криворізької міської ради, зупинилася на проекті роботи з батьками “Система взаємодії закладу позашкільної освіти з родинами вихованців”.

Тему “Психологічні особливості обдарованої дитини” розкрила кандидат психологічних наук, доцент кафедри педагогічної і вікової психології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара – Глушко Ольга Ігорівна.

Сучасна школа вимогає оновлення змісту, форм і методів гуманізації розвитку дитини і основні завдання діяльності сучасних закладів освіти визначені у законі України “Про освіту (2017 р.) й у “Стратегії позашкільної освіти”, з роз’ясненнями цих нормативно-правових актів виступила Панченко Тетяна Геннадіївна – заступник директора КПНЗ “Центр позашкільної освіти” Дніпропетровської обласної ради.

Наприкінці Семінару-практикуму Ольга Миколаївна Хоменко нагадала присутнім План семінарів та масових заходів КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” до кінця поточного року, проаналізувала анкети, відповіла на організаційні питання.

У Семінарі-практикумі взяли участь більш ніж 70 осіб з 12 міст та 19 сільських районів та об’єднаних територіальних громад області.

Всі присутні отримали навчально-методичну збірку “Суцвіття талантів Дніпропетровщини” (Випуск 13) яку презентувала О.М. Хоменко.

 

Заступник директора 

з навчально-методичної роботи                                                   О.М.ХОМЕНКО