ПРЕС-АНОНС до презентації збірника творчих робіт юних літераторів, художників, композиторів “Собори наших душ”(випуск 20) та нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді “За нашу свободу”

 

ПРЕС-АНОНС

до презентації збірника творчих робіт юних літераторів, художників,

композиторів “Собори наших душ”(випуск 20) 

та нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського 

конкурсу творчості дітей та учнівської молоді “За нашу свободу”

 

Дата проведення: 10.11.2018 року

Місце проведення: 

комунальний комплексний позашкільний

навчальний заклад “Будинок учителя” 

Дніпровської міської ради 

(пл. Успенська, 14 ). 

Час проведення: 10.00-13.00

 

Керуючись рішенням Дніпропетровської обласної ради від 16.03.2018 р. № 322-12/VІІ “Про оголошення на Дніпропетровщині 2018 року Роком Олеся Гончара”, з метою розвитку і збереження духовних, моральних, національних і особистісних цінностей дитини, пропаганди творчості художньо обдарованих дітей і підлітків області у рік відзначення 100-річчя від дня народження видатного українського письменника Олеся Терентійовича Гончара                  10 листопада 2018 року в приміщенні комунального комплексного позашкільного навчального закладу “Будинок учителя” Дніпропетровської міської ради відбудеться презентація ювілейного випуску літературно-мистецького видання – збірника “Собори наших душ” (випуск 20).

Презентація збірника – традиційний обласний захід, який проводиться з метою популяризації творчості переможців і активних учасників обласних конкурсів юних літераторів, художників, композиторів “Собори наших душ”.

 

Збірник складають 3 частини: творчість юних літераторів – це 84 літературні твори 78 авторів, творчість юних художників, яка представлена 42 образотворчими роботами, і творчість юних композиторів - це 27 музичних творів. Всього 147 юних авторів області оприлюднили у цьому випуску свої творчі доробки.

У творах і роботах співавторів збірника оспівується Україна, рідна Дніпропетровщина, подвиги українського народу. Юні літератори, художники і композитори відобразили наше сьогодення, поділилися своїми мріями і почуттями. Чимало юних авторів звернулись до творчості О.Т. Гончара: юні художники намалювали ілюстрації до деяких його творів, юні композитори поклали на музику вірші, юні літератори у своїх творчих доробках звернулись до біографії і творчості нашого видатного земляка. 

Досягнення юних талантів стали можливими не тільки завдяки їхній творчості, але й завдяки копіткої натхненої праці їхніх педагогів і творчих наставників.

Збірник “Собори наших душ” (випуск 20) надрукований видавництвом “Ліра” (директор Нечай Оксана Олександрівна) на замовлення департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації (директор О.В. Полторацький) і підготовлений педагогами комунального позашкільного навчального закладу “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради” (директор Кучма Олександр Іванович).

У рамках презентації збірника творчих робіт юних літераторів, художників, композиторів “Собори наших душ”(випуск 20) відбудеться нагородження переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді “За нашу свободу” (наказ департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 09.10.2018 року № 543/0/212-18).

 

 

 

 

Директор КПНЗ 

“ДОДЮК  “Веснянка” ДОР”      О.І.КУЧМА