Прес-анонс обласного дитячо-юнацького фестивалю екранних мистецтв “Дніпровські погостини” - 2016

Прес-анонс

обласного дитячо-юнацького фестивалю екранних мистецтв ]

Дніпровські погостини” - 2016

 

03 грудня 2016 року о 10.00 у глядацькій залі зонального навчально-методичного центру (підприємство Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок, вул. Л. Стромцова, 3-а) відбудеться щорічний обласний дитячо-юнацький фестиваль екранних мистецтв “Дніпровські погостини”, організаторами якого є Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради”.

Багато фільмів, що надійшли на фестиваль з різних куточків нашої області, присвячені 25-річчю незалежності України, її видатним особистостям, славетній історії та мальовничій природі. Юні автори пишаються Батьківщиною, рідним краєм, досягненнями героїв своїх фільмів та переживають за їх негаразди. І це сповнює надією, що небайдужість до оточуючого світу допоможе молодим людям знайти своє місце у суспільстві та зробити життя яскравим та щасливим.

Для участі у фестивалі було надіслано 65 фільмів 33-х студій з міст Верхньодніпровськ, Дніпро (Дніпропетровськ), Жовті Води, Кривий Ріг, Павлоград, Тернівка, а також з Криничанського, Новомосковського, Синельниківського районів нашої області.

У конкурсному перегляді візьмуть участь 30 студій.

45 творчих робіт будуть представлені у номінаціях:

- ігрове кіно;

- хронікально-документальне кіно;

- телевізійна програма;

- кліп;

- соціальна реклама;

- традиційна анімація;

- нетрадиційна анімація;

- комп’ютерна анімація.

 

Переможців фестивалю визначить кваліфіковане журі, що складається з членів Спілки кінематографістів України.

 

Бажаємо приємного перегляду!