Прес-реліз обласної виставки дитячого малюнка „Різдвяні свята”

У 1995 році кіноцентром „Веснянка” була вперше проведена обласна виставка „Різдвяні свята”, яка дотепер проводиться раз на два роки. Це вже одинадцята виставка, організована департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації та комунальним позашкільним навчальним закладом „Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр „Веснянка” Дніпропетровської обласної ради”. 

Цього року виставка дитячого малюнка „Різдвяні свята” організована у приміщенні Дніпропетровського академічного українського музично–драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка.

Для участі в конкурсі до оргкомітету було подано 848 робіт від 764 вихованців позашкільних навчальних закладів з 26 регіонів Дніпропетровщини: мм. Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Марганця, Новомосковська, Орджонікідзе, Павлограда, Першотравенська, Синельникового, Тернівки; Апостолівського, Верхньодніпровського, Васильківського, Дніпропетровського, Криворізького, Криничанського, Магдалинівського, Нікопольського, Новомосковського, Павлоградського, Петропавлівського, Покровського, Петриківського, Синельниківського, Томаківського, Юр’ївського районів.

Професійне журі конкурсу визнало переможцями 36 робіт юних художників  у техніках живопису та графіки. Юні таланти нагороджені грамотами департаменту освіти і науки облдержадміністрації та призами.

Безпосередньо на виставці представлені 85 найкращих живописних та графічних робіт конкурсу. Серед них багато цікавих, оригінальних робіт з точки зору колориту, композиційних рішень та інших засобів розкриття теми Різдва та народних свят зимового циклу. 

Виставка добра і світла, як душа дитини. Це говорить про те, що наразі Різдво, як і раніше, є улюбленим дитячим святом.

5 січня 2016 року о 10.00 у приміщенні зимового саду Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка  (вул. Леніна, 5) відбудеться відкриття виставки та нагородження переможців обласного конкурсу дитячого малюнка  „Різдвяні свята”. 

Виставка триватиме до 30 січня 2016 року.

 

КПНЗ „ДОДЮК „Веснянка” ДОР”