Прес-реліз про проведення обласного семінару для керівників гуртків аудіовізуального напрямку.

 

Прес-реліз

про проведення обласного семінару

для керівників гуртків аудіовізуального напрямку.

 

Семінар було проведено 14 грудня 2016 року у приміщенні КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” (пр. Д. Яворницького, 32)

На семінарі були присутні – 25 слухачів з міст: Верхньодніпровська, Дніпропетровська (Дніпра), Жовтих Вод, Кривого Рогу, Павлограда, Синельниково, Тернівки, а також Новомосковського  району.

Відкривала семінар художній керівник КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Кольцова С.М. з підведенням підсумків роботи гуртків аудіовізуального напрямку за 2015 – 2016 навчальний рік, рекомендаціями щодо участі студій та гуртків області у профільних фестивалях різних рівнів.

(Завантажити фото)

Далі слово мала методист КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Довгялло Н.П. з анонсуванням майбутніх заходів та повідомленнями щодо заповнення супроводжуючої документації на роботи, що відправляються на обласний дитячо-юнацький фестиваль екранних мистецтв “Дніпровські погостини”.

Також виступив завідуючий відділом КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Голозубов О.А. з рекомендаціями та зауваженнями щодо технічних вимог до робіт юних кіноаматорів.

Потім виступили члени журі фестивалю “Дніпровські погостини” Любов Дмитрівна Клименко та Ірина Григорівна Лізавенко з детальним аналізом програми фільмів юних аматорів області, яка була представлена на фестивалі. Ними були надані відповіді на усі запитання учасників семінару. Також Любов Дмитрівна розповіла про недавно проведений у нашому місті Міжнародний фестиваль екранних мистецтв “Дніпро-сінема” ім. Д.Сахненка та показала деякі фільми цього фестивалю: анімаційний фільм “Інший”, фрагмент фільму “Світанок над озером Ван” та ін.

Наступною виступала педагог КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Наталія Степанівна Власова, яка розповіла слухачам про Міжнародний фестиваль православного кіно “Покров”, у якому делегація нашого кіноцентру брала участь. Розповідь ілюструвалась показами трейлерів фільмів-переможців цього фестивалю.

Наприкінці,  художній керівник  КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР” Кольцова С.М. за попередніми заявками учасників семінару показала відбірку соціальних роликів різних рівнів виконання. Перегляд викликав невелику дискусію і завершився теплими та  дружніми побажаннями одне одному творчих успіхів та гараздів. На завершенні зустрічі були вручені призи з різних фестивалів представникам студій, що їх з якихось причин вчасно не змогли отримати. На цій мажорній ноті о 14-00 семінар завершився.