Семінар для організаторів та керівників обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю» 2014

23 жовтня 2014 року у приміщенні комунального позашкільного навчального закладу «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради» (вул. Харківська, 3) відбувся обласний семінар для організаторів та керівників обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю».

На семінарі були присутні 32 педагога з 7 міст та 14 сільських районів області.

Згідно з планом проведення семінару виступили:

МАРФОБУДІНОВА Марія Михайлівна – завідувач науково-методичною лабораторією гуманітарних проблем ДНУ ім. О. Гончара, яка відзначила значення збереження фольклору на теренах Дніпропетровщини, проаналізувала стан фольклорних жанрів приблизно з 60-х років ХХ століття зі станом на сьогодення.

КАРПОВИЧ Вікторія Євгенівна – співробітник науково-методичної лабораторії гуманітарних проблем ДНУ ім. О. Гончара, яка висвітлила питання проекту «Козацькі пісні Дніпропетровщини», вона зупинилася на питаннях формування у молоді патріотизму, громадянськості через цей проект й запросила залучати учнівську молодь до вивчення та пропаганди культурної спадщини Дніпропетровщини.

З досвідом роботи по організації експедиційної роботи та взагалі проведення фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю» виступили представники Новомосковського району:

МОСКАЛЕНКО Таміла Дмитрівна – методист відділу освіти Новомосковського району;

ФЕДОРИШИНА Тамара Павлівна  – вчитель та керівник пошукової групи Панасівського НВК;

МИХАЄВА Тетяна Павлівна  ­– вчитель та керівник пошукової групи Орлівського неповного ЗНЗ.

ХОМЕНКО Ольга Миколаївна – заступник директора КПНЗ «ДОДЮК «Веснянка» ДОР» підвела підсумки семінару, ознайомила присутніх з організаційними питаннями та нормативними документами.

Дякуємо всім за участь!

Семінар для організаторів та керівників обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю» 2014