Семінар “Звичаї,обряди та традиції мого краю” 2019

 

Інформація

про проведення семінару-практикуму для керівників  

обласної фольклорно-етнографічної експедиції   

“Звичаї,обряди та традиції мого краю” у регіонах області 2019

 

Відповідно до наказів департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 15.01.2019 №25/0/212-19  “Про затвердження Плану обласних та всеукраїнських, міжнародних організаційно-масових заходів для дітей та учнівської молоді на 2019рік (за основними напрямами позашкільної освіти) та Плану семінарів-практикумів для педагогічних працівників позашкільних навчальних закладів на 2019 рік (обласних та всеукраїнських)”, від 13.02.2018 №63/0/212-18 “Про затвердження Плану заходів щодо реалізації громадянсько-патріотичного виховання учнів, вихованців, слухачів закладів загальної середньої та позашкільної освіти області протягом 2018-2020 років” 3 жовтня 2019року на базі комунального позашкільного навчального закладу  “Дніпропетровській обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка”  Дніпропетровської обласної ради” (далі – КПНЗ “ДДЮК “Веснянка” ДОР”) відбувся обласний семінар-практикум для керівників обласної фольклорно-етнографічної експедиції “Звичаї, обряди та традиції мого краю”. 

З привітальним словом до присутніх звернулася заступник директора КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР”  О.М.Хоменко, вона  також зробила аналіз участі у експедиції поточного року. Представник  Дерезуватського НВК Синельниківського району заступник директора з виховної  роботи К.О.Гусарова поділилася  досвідом роботи щодо організації пошукової роботи у закладі.

(Переглянути фото)

 

З.П. Маріна, кандидат історичних наук, доцент ДНУ ім. О.Гончара      та Марфобудінова М.М., методист Центру гуманітарної освіти та навчання молоді ДНУ ім. О.Гончара, зупинилися у своїх виступах на питанні збереження  матеріальної та духовної спадщини українців; на організації експедиційної роботи у регіонах області. Вони  надали рекомендації по збору польового матеріалу. 

На семінарі відбулося нагородження керівників та переможців обласної фольклорно-етнографічної  експедиції  Звичаї, обряди та традиції мого краю  у 2018 році. 

Усі присутні отримали збірку  Калита  (випуск 13) та  зробили загальне  фото.

 

Заступник директора КПНЗ ДОДЮК "Веснянка "ДОР"

Хоменко О.М.