„Театральна мозаїка” 2017

Прес-анонс

обласного фестивалю дитячих театральних колективів закладів освіти

„Театральна мозаїка” 2017

 

З метою піднесення рівня національно-патріотичного і художньо-естетичного виховання підростаючого покоління Дніпропетровської області засобами театрального мистецтва, виявлення, розвитку і підтримки творчо обдарованих дітей та учнівської молоді, популяризації дитячої театральної творчості та формування національної творчої еліти з 24, 26, 27 та 28 березня 2017 року відбудеться обласний фестиваль дитячих театральних колективів закладів освіти “Театральна мозаїка” (далі – Фестиваль).

Організаторами Фестивалю є департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради”.

Традиційно свої обійми для учасників фестивалю гостинно розкриє комунальний заклад культури “Культурно-дозвіллєвий комплекс „Кайдацький” Дніпропетровської міської ради”, який очолює Олег Анатолійович Климентьєв, режисер народного театру “Чародій”.

Заявки на участь у Фестивалі цього року подали 45 дитячих театральних колективи закладів освіти області, а це більш, ніж 600 вихованців загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, шкіл-інтернатів, позашкільних навчальних закладів  міст Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Апостолове, Новомосковськ, Нікополь, Павлоград, Синельникове, Тернівка, Перещепине, а також Дніпропетровського, Криничанського, Новомосковського, Синельниківського районів Дніпропетровської області. Але вистав, які представлять ці колективи і якими ми зможемо насолодитись – 54. 

Творчі колективи представлять роботи за різноманітними жанровими спрямуваннями: драма, комедія, трагедія, моновистава, лялькова вистава, СТЕМ, казка. Вперше на Фестивалі ми побачимо чарівне видовище – Театр тіней “Tallеs”. Серед учасників Фестивалю, вік яких від 6 до 18 років включно, є діти-переселенці з Луганської та Донецької областей, тому тема подій в зоні АТО  не могла залишитися без уваги. Також цього року до уваги глядачів і журі буде запропоновано вистави англійською та німецькою мовами. Серед авторів, до чиїх творів звернулися колективи, є як класики – А.П.Чехов, О.М.Островський, О.Уальд, Л.Українка,  так і сучасні майстри слова. 

Оцінювати роботи юних обдарувань буде журі, до складу якого увійшли провідні фахівці у галузі культури і театрального мистецтва. Головою журі є Ніна Петрівна Кондратьєва – голова предметно-циклової комісії режисерських дисциплін, викладач режисури та акторської майстерності, режисури театралізованих заходів, музичного оформлення вистав Дніпровського коледжу культури і мистецтв. Члени журі: Олег Анатолійович Климентьєв – режисер народного театру “Чародій”, директор комунального закладу культури “Культурно-дозвіллєвий комплекс “Кайдацький” Дніпропетровської міської ради”; Ірина Леонідівна  Герасименко – викладач режисерських дисциплін Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв; Олександр Михайлович Дишук – провідний фахівець обласного методичного центру клубної роботи та народної творчості; Володимир Борисович Новіков – викладач режисерських дисциплін Дніпропетровського коледжу культури і мистецтв.

Журі Фестивалю визначатиме переможців, враховуючи художній рівень репертуару, режисерський задум і засоби його втілення, рівень виконавської майстерності, якість сценографії (декорації, костюми, грим, світло), музичне і шумове оформлення, рівень сценічної культури. 

Переможцям Фестивалю будуть присвоєні звання “Краща акторська робота”,  “Кращий театральний колектив” і “Гран-прі фестивалю”. Переможці та учасники Фестивалю будуть нагороджені дипломами і пам’ятними подарунками.

Театральний колектив, який дістане звання “Гран-прі фестивалю”,  матиме право на отримання рекомендації журі Фестивалю на участь в обласному конкурсі “Обдаровані діти – надія України” у номінації “Театральне мистецтво”.

Фестиваль триватиме чотири дні: 24, 26, 27 березня (з 10.00 до 18.00) – дні конкурсних показів, 28 березня о 10.00 – урочисте закриття, нагородження переможців і учасників Фестивалю.

Запрошуємо всіх небайдужих до дитячої творчості та закоханих у театр на покази до театральної зали комплексу “Кайдацький”, який знаходиться за адресою: м. Дніпро, проспект Свободи, 67.

Бажаємо всім учасникам Фестивалю “Театральна мозаїка” 2017 вдалих виступів, творчого натхнення і перемог!

Методист КПНЗ “ДОДЮК “Веснянка” ДОР”                                                  Н.П.КУЧМА