«Веснянка» отримала Гран-Прі на «Чілдрен Кіно фест»

"Веснянка" отримала Гран-Прі  на "Чілдрен Кіно фест"

З 25 травня по 3 червня 2018 в місті Києві відбувся фестиваль дитячих фільмів «Чілдрен Кіно фест». Комунальний позашкільний навчальний заклад дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради, прийняв участь у конкурсі дитячих фільмів у рамках фестивалю «Чілдрен Кіно Фест» . Конкурс проводиться у двох вікових категоріях: фільми, створені дітьми віком 7-10 років; та фільми, створені підлітками віком 11-14 років. 

До участі у конкурсу було надіслано понад 150 заявок з усієї України, серед яких селективна комісія фестивалю обрала найкращі роботи. До 10-ки фіналістів увійшли два анімаційних фільма від дитячого кіноцентру «Веснянка» «Птічка та гусінь» керівник Соловйова Тетяна Алімівна, та «Качка на ім’я Бібіліна» керівник Кольцова Світлана Михайлівна.

Переможців конкурсу визначало Почесне журі, до складу якого увійшли режисер та сценарист Юрій Ковальов, режисер, сценарист і письменниця Марися Нікітюк, а також акторка та лауреат премії «Золота Дзиґа» Дар’я Плахтій.

Імена переможців оголосили 3 червня на Церемонії закриття фестивалю у кінотеатрі «Київська Русь». Журі обрало Найкращий український дитячий фільм від дитячого кіноцентру «Веснянка» «Качка на ім’я Бібіліна» керівник Кольцова Світлана Михайлівна, який отримав Гран-Прі фестивалю. Це вже друге Гран-Прі  на нашому рахунку! УРА!

(Переглянути фото)