Відео-сюжет прес-служби Дніпропетровської обласної ради, присвячений 50-річчю кіноцентру «Веснянка»

9 лютого до «Веснянки» (філія на пр. Яворницького, 32) завітали журналісти прес-служби Дніпропетровської обласної ради, які зробили зйомку фрагментів занять гуртків Кіноцентру, взяли інтерв’ю у його педагогів та вихованців.

На основі відзнятого матеріалу було зроблено відео-сюжет, який ми пропонуємо для перегляду.

Переглянути сюжет та світлини, відзняті фоторепортером прес-служби, можна також на офіційному веб-сайті ДОР за посиланням: https://bit.ly/3UDfoFz

 

Легендарній «Веснянці» 50 років!

Це була перша перша в Україні дитяча мультиплікаційна студія, яка почала свою роботу у 1973 році. Нині у цьому закладі Дніпропетровської обласної ради працює 76 гуртків, які відвідують понад 800 вихованців, а його кінофонд налічує близько 1000 мультиплікаційних фільмів.

Загалом установа координує роботу 67 комплексних закладів позашкільної освіти області.

Головні її напрямки – аудіовізуальна культура, декоративно-ужиткове мистецтво, театральне мистецтво, фольклор, етнографія, робота з художньо обдарованими дітьми.

Лише у 2023 році вихованці «Веснянки» взяли участь у 15 фестивалях і конкурсах, надіславши 63 фільми і отримавши 83 нагороди.

Загальний призовий фонд «Веснянки» налічує близько 2000 нагород. Серед яких 30 Гран-Прі і більше 200 нагород Міжнародних фестивалів і конкурсів. Це, зокрема, «Чілдрен Кінофест» і «Кінокімерія», UNICA і ANIMA, «Тбіліські зорі».

«Дякую юним талантам та усьому колективу «Веснянки» за їхній важливий внесок у розвиток наших дітей – майбутнього України! Разом ми наближаємо щасливі, мирні дні на рідній землі», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

З 2021 року мультстудія «Веснянка» носить звання «Народний художній колектив». Її історія та робота над новими фільмами триває.

Коментарі (0)