Відкриття обласної виставки дитячого малюнка “Собори наших душ” у 2018 році

 

Прес-анонс

до відкриття обласної виставки дитячого малюнка 

“Собори наших душ” у 2018 році

 

Місце проведення: 

виставкова зала  Дніпропетровської організації НСХУ 

(Січеславська Набережна, 10)

 Дата і час проведення: 

14 квітня 2018 року, 11.00.

 

14 квітня 2018 року об 11:00 у приміщенні виставкової зали Дніпропетровської організації Національної спілки художників України відбудеться відкриття обласної виставки образотворчого мистецтва “Собори наших душ”.  Ця виставка вже двадцята, вона є традиційною і проводиться щороку за підсумками обласного конкурсу юних художників “Собори наших душ” . 

Організатори виставки – Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради”. 

Цього року в Україні відзначається 100-річчя з Дня народження нашого славетного земляка, людини, яка щиро любила рідну землю та свій народ – письменника Олеся Терентійовича Гончара. У багатьох своїх творах він звертався до підростаючого покоління. Саме йому  належать рядки, які дали назву конкурсу: «Собори душ своїх бережіть, друзі… Собори душ!...»

І не випадково  ювілейна двадцята виставка конкурсу «Собори наших душ» присвячена Олесю Гончару. Юні художники з різних куточків Дніпропетровщини надіслали роботи, які ілюструють кращі сторінки творів письменника, рядки віршів та зображення самого Олеся Терентійовича.

Разом з тим, на конкурс було надіслано багато творчих робіт юних авторів віком від 6 до 18 років за найрізноманітнішими темами. Пейзажі, натюрморти, портрети, сюжети з життя, улюблені казкові герої, люди різних професій, домашні улюбленці, фантастичні світи – роботи маленьких творців нікого не залишать байдужими. У кожну роботу вкладена часточка душі з тим, щоби глядачі також змогли побачити цей світ яскравим та радісним.

Мета Виставки – піднесення рівня національно-патріотичного й естетичного виховання підростаючого покоління засобами образотворчого мистецтва, підтримка і популяризація творчості обдарованих дітей та учнівської молоді області.

Конкурс був проведений за номінаціями “Живопис”, “Нетрадиційний живопис”, “Графіка”, “Комп’ютерна графіка”, у ньому взяли участь 682 юних художника віком від 6 до 18 років з майже усіх районів області. На Конкурс було надіслано 965 образотворчих робіт. Цікаві конкурсні колекції надійшли з м.м. Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Павлограда, Новомосковська, Жовтих Вод, Синельниково, Верхньодніпровського, Дніпровського, Криничанського Магдалинівського, Межівського, Петриківського, Покровського, Синельниківського, Томаківського, районів.

Компетентне кваліфіковане журі визначило переможцями у трьох вікових категоріях 60 юних художників. 

Експозиція Виставки представить 210 найкращих робіт переможців та учасників Конкурсу, виконаних у різних техніках. 

У рамках відкриття Виставки відбудеться урочисте нагородження переможців Конкурсу.

Термін дії виставки: 14.04 – 6.05. 2018 р.

 

 

Художній керівник 

“ДОДЮК “Веснянка” ДОР”                                  С.М. КОЛЬЦОВА