“Знай і люби свій рідний край” у 2019 році


ІНФОРМАЦІЯ
про проведення обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-вжиткового і образотворчого  мистецтва“Знай і люби свій рідний край” у 2019 році

23 березня 2019 року у приміщенні Палацу дітей та юнацтва  (м. Дніпро, вул. Набережна перемоги,5) відбувся обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва “Знай і люби свій рідний край”, символічно, що саме в цей день відзначається Всеукраїнській день аматорів народного мистецтва.

Організатори Виставки-конкурсу - департамент освіти і науки облдержадміністрації та комунальний позашкільний навчальний заклад “Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр “Веснянка” Дніпропетровської обласної ради”.

У обласному етапі Всеукраїнської виставки - конкурсу  декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва “Знай і люби свій рідний край” прийняли участь юні обдарування від 10 до 18 років з 39  міст, районів та ОТГ Дніпропетровщини.

Програмою Виставки-конкурсу передбачено особисту першість у кожному розділі номінацій.

Оцінювало роботи юних талантів два професійних журі, до складу яких увійшли провідні фахівці.

(Переглянути фото)

У номінації декоративно-ужиткового мистецтва: з паперопластики, різьблення по дереву, килимарства, вишивки стрічками, в’язання гачком та спицями, народна лялька,  вироби зі шкіри, валяння, батик, писанкарства  взяли участь 1162 юних обдарувань, які представили понад 1480 робіт. Переможцями визначено 781 учасника обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу.

Найкращі роботи переможців будуть направлені на Всеукраїнську виставку-конкурс до Українського державного центру позашкільної освіти (м. Київ).

Обласна виставка-конкурс представлена багаточисельними традиційними, технічно виконаними роботами. І найголовніше – залишає незабутні враження, поглиблює знання дітей та молоді з історії народних обрядів та традицій, народного мистецтва, вчить мудрості, любові до культурної спадщини нашої неповторної Дніпропетровщини та рідної України.